Activiteiten
  • logo en huisstijlontwerp
  • ontwerp app elementen
  • uitwerking huisstijl toolkit
  • ontwerp uiteenlopende drukwerk en webtoepassingen

Huisstijl ontwikkeld voor gebruik in de app ‘Brabant verteld’

bkkc ontwikkelde samen met drie gemeenten (Heusden, Geertruidenberg en Waalwijk)
een kunst- en fietsroute voor de app ‘Brabant vertelt’. Gebaseerd op de oude spoorroute die de gemeenten verbond; de Halvezolen spoorlijn. De basis voor dit logo is een vierkant kader, om de beschikbare ruimte in de app optimaal te gebruiken. Voor de app zijn cijfers in lijn met het logo ontwikkelt om de verschillende POI’s (points of interest) op de route aan te geven en makkelijk herkenbaar te maken.

Stoer en industrieel karakter

Het lettertype is een moderne variant van de belettering grbuikt op de oude spoorweghuisjes aan het begin van de vorige eeuw, mooi in lijn met de historische foto’s in de app. Verder zijn er verwijzingen naar de spoorwegen en leerindustrie verwerkt in dit stoere logo. Het lichtblauw is bijvoorbeeld karakteristiek voor het leerlooien in die tijd.

Gebruiksklaar in huisstijl toolkit

Om de huisstijl makkelijk in te kunnen zetten, hebben we een ‘huisstijl gereedschapskist’ gemaakt. Met allerlei voorgemaakte uitingen voor drukwerk en web, zoals uitnodigingen, posters, banners en advertenties, maar ook een zadelhoes en tas ontwerp. Centraal staat de noeste toepassing van het logo met historische foto’s van de spoorweg en leerindustrie en foto’s van de route zelf.