Over Joost Abbing

In 2009 begon ik met JAgd. Maar een maker ben ik héél mijn leven al. Als een soort MacGyver verzin ik oplossingen, liefst binnen het onmogelijke. Ik gebruik daarvoor geen paperclips, ducttape en kauwgom zoals MacGyver, maar wel mijn potloden. Als kind maakte ik er stripboeken mee (die ik verkocht). 

Joost op het st. Joost

Dat tekenen werd illustreren en vatte vlam op de kunstacademie; st. Joost in Breda. Daar werd ik de grafisch ontwerper die ik nu ben: met veel vrijheid en oog voor detail. Ik voelde daar heel sterk dat de vorm de inhoud dient. Want iets moois maken is leuk, maar je moet er wél iets mee kunnen, vind ik. Alleen mooimakerij, daar heb ik niks mee.

Ontwerpen met inhoud

Inmiddels maak ik daarom vooral nog ontwerpen waarbij de inhoud ertoe doet. Infographics bijvoorbeeld, en praatplaten. Een specialisatie waar ik erg gelukkig van word. Het is ook een specialisatie waarin ik kan werken met beeldende metaforen en waarin mijn strakke en tijdloze stijl tot zijn recht komt.  En – last but not least – waarmee ik het verschil kan maken voor mijn opdrachtgevers: dus ook voor jou. 

Nieuwsgierig naar mijn ontwerpen?

Bouwen in het atelier

Als maker werk ik graag op een creatieve plek. Het Bouwatelier in Tilburg is daarom een hele fijne werkplek voor mij. Samen met andere creatieven, een hoop planten en OSB wanden, kom ik tot de meeste van mijn ontwerpen. Bijkomend voordeel: de koffie is er goed te drinken en ik ontvang je er graag. Of dat nou voor een kennismaking is, of voor het doornemen van de laatste versie,  

je bent van harte welkom.

Joost Abbing

Joost van den Vondellaan 26
5056 TE Berkel-Enschot

06 4825 4059

joost@jagd.nl

Vaardigheden

  • Visuele concepten binnen kaders
  • Persoonlijk contact met opdrachtgevers
  • Uiteenlopend tekenwerk, van letter tot 3D

Technische vaardigheden

Adobe programma’s

Webontwikkeling